


Veču rosols

VAJADZĪGS:
- Konservēti un zaļi zirņi (mēdz būt gan burkās gan buņņdžās)
- Maijoonēze (garšīgāka ir tā dārgā, bet ēdama arī tā, kas ir lētā)
- Svaigas 0las
- Sāls un Piperi (vēlams svaigi.)
JĀDARA TĀ:
Savāram olas tā lai jamās paliek cietas, samizojam tās un sametam krūzē. Ar mazo nazīti (to, kas ir uzasināts) sakapājam tās. Iemaucam lielajā bļodā.
Piešaujam klāt zirņus maijoonēzi un saalunpipars un.. Kārtībā!
Daudzumu un kalorijas jau katrs pats pieregulē un saskaita.
PALDIES:
Lienei (Lienei, kurai ir suns, divi kaķi, forša meita un Ingus (Ingus arī ir foršs)). Kādā rītā pēc Saulkrastu “veču pirts” Liene ieradās kā princese baltā zirgā atveda minerālīti un pagatavoja šo rosolu. Paldies Lienei. It kā jau vienkārši, bet dikti ieptikās.. Vienmēr likās, ka rosols, pat bez desas ir salīdzinoši ilgs prodžekts.
SEKAS:
Esi dikti paēdis un ir jāmazgā tikai – krūze, nazis un bļoda.
