


Olas maizē, maize olās..

Šoreiz pavisam vienkārši.. šī pat nav recepte, vnk ik pa laikam aizmirstas, ka šitā arī var..
VAJADZĪGS:
- Parasta maize, no matter mella, balta vai sēklpilna, vēlams tosterene vai ķieģeļainā, jo ir lielākas par citām.
- Ola (izmērs XL)
- Sāl&Pipar
JĀDARA TĀ:
0. Izgriežam ar nazi maizei vidū caurumu olas dzeltenuma lielumā (kantainu, apaļu vai sirdsveida – tas nav tik svarīgi).
1. Uzliekam uz siltas pannas caurumainās maizes.
2. Uzsitam ar olu pa pannas malu, virtuves skapīša durīm, pa nažiem vai kur nu jūs sitat ar olām, kad gribat dabūt tās vaļā.
3. Lēnām ielejam olu maizes caurumā (ak Dievs, cik perversi izklausās) un citur maizei pa virsu.
4. Cep un apkaisa ar sāl&pipar.
LAIKS:
Tieši tik daudz lai uzceptu šķēli maizes uz pannas.
PALDIES:
Agitiņas mammai Agitiņas bērnībā.
SEKAS:
Nu vispār jau nav ko ēst ne to maiz, ne tās ols tik daudz..
