search

close

Meksikāņu

line

VAJADZĪGS:

- 2 skārda bunņģdžas ar konservētā ‘Bonduelle’ pupiņām ar čili* (bet tieši bonduelle! Brendiem šai ēdienā ir izšķiroša nozīme);
- Santa Maria garšviela FAJITA vārdā saukta;
- Maltā gaļa (Liellops? Bet varbūt Liellops? Es saprotu, bet nu varbūt tomēr liellops? Super!);
- Makaroni – spirāļveidīgie;
- Vīns sarkans un sauss un vēlams dārgs (ir obligāta piedeva);
- Sveces (ja nav vīns, ai nu tad sveces arī nevajag ;));
- Sāl&Piper, vecā un jaunā panna, vecais un jaunais katls.

JĀDARA TĀ:

1. Atkorķējam vīnu, ielejam lielā apaļā glāzē. Atstājam lai saelpojās uz 3min. Kārtībā? Good. Paņemam glāzi un izšaujam līdz dibenam. (izturībai.. šis tomēr būs lielais ēdiens)
2.
Ielejam apaļā glāzē un atstājam, lai saelpojās skābekli uz 3 min.
3.
Paņemam sausu pannu (veco pannu) bez taukvielām un ieberam tajā sausus makaronus. Jocīgi vai ne? Nekas, nepārdzīvo, kad pagaršosi, tad sāksi grauzdēt ne tikai makaronus ;) Uz lēnas uguns lēnām tos apgrauzdējam, kamēr tie kļūst brūngalīgi brūngani.
4.
Iemalkojam vīnu. (Hei Hei! Es tak teicu iemalkojam!)
5.
Uz otras (jaunās) pannas uzliekam cepties malto gaļu, sacepam riktīgi kraukšķīgu ar visu sālīti un pipariņu pakaisīšanu virsū un tā.
6.
Iemalkojam vīnu.
7. Sagruzdējušos makaronus ieberam uzvārītā ūdenī katliņā (vecajā).
8. Iemalkojam vīnu.
9. Paralēli atgriežam vaļā 2-vas buņģdžas ar čili pupiņām un kopā ar sacepto malto gaļu sagāžam otrā (jaunajā) katliņā un pieberam klāt FAJITA garšvielu un turpinam mazliet taka vārīt vai vismaz izlikties ka vārat tik ilgi, kamēr pupiņas paliek siltas un ir sajaukušās gan ar gaļu, gan ar garšvielu.
10. Iemalkojam vīnu.
11. Klājam galdu, kurinam sveces, mēģinam neaizdedzināties paši un nenodedzināt māju, jo esat jau manāmi iereibis malkojot dārgo un dikti garšīgo vīnu.
12. Iemalkojam vīnu.
13. Kārtībā, varat zvanīt sievietei un teikt, ka neko tādu viņa vēl nebūs ēdusi. Tā arī būs.
14. Mmmm.. Tu taču nopirki divas pudeles vīna? Nē? Tu gan esi žūpa, klausies! Mudīgi un ātrāk pa citām reizēm uz veikalu, jo sieviete Tava ir jau ceļā.

Par attiecībām.. – ja grib divatā tā kārtīgi, kārtīgi pieēsties, tad uz 2-vām buņģdžām pupu vajag kādu puskilo malto gaļu un pusi pakas FAJITA garšvielas iztērējas. Makaroni – nu tie jau tikai skatam, lai neizskatās, ka ēd pliku mērci.

LAIKS:
Nu ja jau ir vīns..

IZSKATS:
Draņķīgs. Kad tā mērce ir gatava baigi labi neziskatās, bet Tu pagaršo! Droši!

PALDIES:
Mmmm.. Pieļauju domu, ka man neviens šo recepti nav devis. Tā taču var būt, ka kaut ko zini, bet neviens Tev to nav teicis? Nevar? Nu labi, man ir slikta atmiņa. :(

P.S. MMmmm.. Vai es pateicu, ka maltā gaļa bija jāizņem no maisiņa?

* Bonduelle pupiņas mēdz būt arī vienkārši sarkanas bez čili un mēdz būt ar čili, tad nu Jums ir vajadzīgas tieši čili. Ja veikalā nav ar čili, tad netaisiet ēdienu.

VN:F [1.9.22_1171]
0.0/5 (0 balsis)

line
Related posts